EPDM-dakbedekking voor platte en licht hellende daken

Op zoek naar een ervaren dakwerker in de regio West- en Oost-Vlaanderen? DAK EPDM plaatst ruim 10 jaar EPDM-dakbedekkingen voor zowel privéwoningen als openbare en industriële panden. Met de grootste precisie, tegen een scherpe prijs. We kunnen tevens dakisolatie, dakkoepels en groendaken voorzien en zijn snel ter plaatse voor een dringende dakherstelling. Met onze kwalitatieve en duurzame EPDM-daken tillen we uw woning steeds naar een hoger niveau.

Meer over DAK EPDM

Wat is EPDM-dakbedekking?

EPDM is een acroniem voor ‘ethyleen’, ‘propyleen’, ‘dieen’ en ‘monomeer’. Het is een hightech, eenlaags synthetisch rubber dat ontstaan is in het Midden-Oosten. Het materiaal is bijzonder duurzaam, flexibel, sterk, waterdicht, milieuvriendelijk en is volledig resistent tegen zonlicht, ozon, grote temperatuurverschillen en extreme weersomstandigheden. EPDM-dakbedekking aardt bovendien perfect op diverse ondergronden zoals hout, staal en beton.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat EPDM vandaag de dag het meest geliefde dakbedekkingsmateriaal is voor private, openbare, industriële en bedrijfspanden. EPDM-dakbedekking is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en wordt voornamelijk gelegd op platte en licht hellende daken. We kunnen dus ook perfect EPDM plaatsen op het dak van uw garage, carport of tuinhuis.

Vergelijk de verschillende dakbedekkingen

voor

VOOR

na

NA

EPDM-dakbedekking: alle voordelen op een rij

EPDM is een immens stevig en duurzaam materiaal. Als het op de correcte manier gelegd wordt, blijft het 50 tot wel 100 jaar schitteren op uw platte dak.

Aangezien EPDM-dakbedekking decennialang meegaat, is het een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de traditionele bitumen-dakbedekking.

EPDM-folie is volledig recycleerbaar en kan hergebruikt worden voor andere toepassingen. Het belast het milieu amper en kan perfect gecombineerd worden met een groendak, dakisolatie of zonnepanelen. EPDM-dakbedekking is met andere woorden een bijzonder milieuvriendelijke oplossing waarmee u uw ecologische voetafdruk verkleint.

EPDM-rubber kent een uitzonderlijke elasticiteit en is bestand tegen extreme temperaturen, uv-straling en ozon. Hierdoor barst, scheurt of smelt uw EPDM-dakbedekking niet wanneer ze blootgesteld wordt aan zon, hitte, kou, wind, regen, vorst of hagel. Dat heeft als bijkomend voordeel dat u zonder problemen over de EPDM-dakbekleding kunt lopen.

EPDM-dakbedekking is volledig waterdicht en wordt in één geheel op uw dak gelegd. We werken steeds met een groot stuk dakrubber dat op maat gemaakt is, niet met smalle stroken zoals bij andere dakbedekkingen. Hierdoor zijn er geen naden en dus geen zwakke plekken, wat de kans op daklekkages minimaliseert. Gaat het om een grote dakoppervlakte? Dan lijmen we meerdere, overlappende stukken EPDM-folie aan elkaar met contactlijm om de waterdichtheid te garanderen.

EPDM-dakbekleding is uitermate sterk en vraagt weinig onderhoud. Het volstaat om ongeveer één keer per jaar mos, bladeren en vuil te verwijderen, uw dakgoot te reinigen en te controleren of er eventuele blazen of beschadigingen zijn in het materiaal.

Ontdek onze onderhoudstips

Een groendak is een planten- of kruidentuin bovenop uw dak en is voordelig zowel voor de natuur als voor uzelf. Altijd al gedroomd van een daktuintje? Dankzij EPDM-dakbedekking voegt u moeiteloos een streepje groen toe aan uw huis. EPDM-dakbekleding vormt namelijk de perfecte basis voor groendaken aangezien het waterdicht én wortelwereld is.

Meer info over groendaken

Is uw dakbedekking aan vernieuwing toe? EPDM-dakbedekking is perfect voor dakrenovaties. Het kan namelijk in veel gevallen gewoon over uw bestaande dakbedekking geplaatst worden, wat u heel wat kosten en moeite bespaart. Uw oude, versleten dakbekleding doet dan dienst als dampscherm en vormt een bijkomende isolatie voor uw dak.

Meer weten over dakrenovaties?

EPDM-dakbedekking wordt aangebracht op een uiterst veilige manier. Naadverbindingen worden namelijk gerealiseerd met contactlijm, niet met een brander. De dakwerken creëren dus geen brandgevaar.

Particuliere EPDM daken
Particuliere EPDM daken
Particuliere EPDM daken

RESITRIX en Firestone EPDM-dakbedekking: ongeëvenaard kwalitatief

Bij DAK EPDM leggen we uitsluitend EPDM-dakbedekking van de gerenommeerde merken RESITRIX en Firestone.

RESITRIX

RESITIRIX EPDM-dakbedekking is intern gewapend met glasvezel en is daardoor nog dikker, steviger en duurzamer dan andere EPDM-dakbedekkingen. De glasvezel zegent de EPDM-folie met een dimensionele stabiliteit en een uiterst hoge inscheurweerstand. Scherpe vogelpoten of -klauwtjes? Steenharde hagel? Niets krijgt RESITRIX EPDM klein. RESITRIX EPDM-dakbedekkingen hebben daarnaast een (partieel zelfklevende, volledig zelfklevende of bezande) SBS-onderlaag. RESITRIX EPDM-dakbekleding voldoet tevens aan alle nodige brandveiligheids- en kwaliteitsnormen. Het behoort tot klasse Broof(t1) en A1 en bezit een doorlopend EUtgb-goedkeuringsattest.

Particuliere EPDM daken

Firestone

Firestone staat garant voor premium EPDM-dakbedekking. Dit merk biedt betrouwbare RubberGard, RubberGard SA en RubberCover EPDM-dakbedekkingssystemen voor zowel particuliere als professionele toepassingen. Firestone EPDM-dakbedekking onderscheidt zich door zijn extreme flexibiliteit (kan uitgerekt worden tot meer dan 300%), wortelwerendheid (geslaagd voor de NEN-EN 1394-test), duurzaamheid en milieuvriendelijkheid (ISO 14001-certificering ontvangen). Kiezen voor Firestone EPDM-dakbedekking, is kiezen voor een toekomstbestendige oplossing.

Particuliere EPDM daken
Particuliere EPDM daken
Particuliere EPDM daken

Hoe gaat DAK EPDM te werk?

EPDM-dakbedekking plaatsen is geen sinecure. Voor een duurzaam, waterdicht en betrouwbaar resultaat schakelt u best een ervaren dakwerker in. DAK EPDM plaatst hoogwaardige EPDM-dakbedekkingen in zowel West- als Oost-Vlaanderen met oog voor detail, volledig volgens uw wensen. Bij DAK EPDM kunt u rekenen op een razendsnelle service, duidelijke communicatie en piekfijne afwerking.

  1. Maximaal 3 dagen na uw offerteaanvraag komen we bij u ter plaatse. We analyseren de situatie, berekenen de totale dakoppervlakte en werken een voorstel op maat
  2. Is er een dakherstelling nodig vooraleer we EPDM kunnen plaatsen? Dan werken we eerst alle beschadigingen weg.
  3. We plaatsen een OSB-onderlaag en een dampscherm. Dat is een water- en luchtdichte folie die condensatie van binnenshuis blokkeert en zo de dakisolatie beschermt tegen vocht. Bij een dakrenovatie kan de oude dakbedekking als dampscherm dienen.
  4. Onze gekwalificeerde dakwerkers brengen PIR- of PUR-isolatie aan van de merken UNILIN of Recticel Insulation. PIR-isolatie heeft een hogere isolatiewaarde en een brandvertragend effect.
  5. We plaatsen de EPDM-dakbedekking in één stuk op uw dak. Eventuele losse, overlappende stukken lijmen we aan elkaar met contactlijm. Vouwen in het materiaal strijken we glad met een speciale EPDM-roller. De overtollige EPDM-folie snijden we af.
  6. Is uw EPDM-dakbedekking geplaatst? Dan voorzien we nog een extra versteviging op kritieke punten. Bovendien werken we uw dakranden mooi af met een dakrandprofiel. Zo’n afwerkingsprofiel is belangrijk om uw dakranden en gevel optimaal te beschermen tegen weersinvloeden en zelfs tegen ongedierte.
  7. Indien gewenst kunnen we ook dakkoepels installeren en een groendak voorzien bovenop uw EPDM-dak.
Particuliere EPDM daken

EPDM-dakbedekking laten plaatsen op uw platte dak?

CONTACTEER ONS