DAK EPDM, uw specialist in industriële EPDM-daken

EPDM-dakbedekking wint wereldwijd aan populariteit en wordt steeds meer verkozen boven traditionele dekkingsmaterialen zoals bitumen en pvc. Zeker als het gaat om grote, industriële platte daken. Bent u op zoek naar een aannemer voor uw industriële dakwerken in de regio West- of Oost-Vlaanderen? Dan kunt u rekenen op de expertise van DAK EPDM. Ons deskundige team heeft een jarenlange ervaring in de isolatie, afdichting, herstelling en renovatie van platte en licht hellende industriële daken.

Op weg naar de toekomst met industriële EPDM-daken

Productiehallen, distributiecentra, winkelcentra, bedrijfsgebouwen, scholen, musea, overheidsgebouwen … Ze worden meer en meer uitgerust met een plat of licht hellend dak. Zo’n plat industrieel dak creëert namelijk meer ruimte binnen, is vaak goedkoper en maakt het eenvoudig om later bij te bouwen. Daarnaast kunt u makkelijk een groendak of zonnepanelen installeren op een plat industrieel dak.

Maar wat is nu de beste industriële dakbedekking? Bij DAK EPDM geloven we steevast in de waarde van EPDM-dakbedekking. EPDM staat voor ‘ethyleen propyleen dieen monomeer’ en is een hoogtechnologisch, eenlaags synthetisch rubber. Dankzij zijn unieke producteigenschappen wordt EPDM-folie gebruikt in uiteenlopende sectoren zoals de bouwsector (dakafdichtingen, vijverfolie, gevelbekleding) en de automobielindustrie (raam- en deurafdichtingen).

Vergelijk alle soorten dakbedekkingen

Industriële EPDM daken
Industriële EPDM daken
Industriële EPDM daken

Waarom kiezen voor EPDM-dakbedekking?

EPDM laat andere dakbedekkingen ver achter zich dankzij zijn lange levensduur. Het materiaal doorstaat moeiteloos de tand des tijds en kan tot wel 100 jaar meegaan. Hierdoor is EPDM-dakbedekking uiteindelijk ook voordeliger dan andere dakbekledingen zoals roofing of bitumen.

Hitte, koude, hagel, regen, uv-straling, ozon… Industriële daken worden voortdurend blootgesteld aan de grillen van het weer. Bovendien betreden vogels uw industriële dak maar al te graag met hun scherpe pootjes en klauwtjes. EPDM-folie is bijzonder stevig, elastisch en perfect opgewassen tegen uv-straling, ozon en extreme temperatuurveranderingen. Hierdoor zal het materiaal onder geen enkele omstandigheid barsten, scheuren of smelten. Dat betekent dat u ook probleemloos op het industriële EPDM-dak kunt lopen zonder schade toe te brengen.

Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid zijn dé buzzwords van de 21ste eeuw. Tegenwoordig moeten industriële en openbare gebouwen aan heel wat energienormen of EPB-eisen voldoen. Wilt u de ecologische voetafdruk van uw pand verkleinen? Of de energieprestatie ervan verhogen? Dan laat u best EPDM plaatsen op uw industriële dak. Het materiaal kent een bijzonder lange gebruiksduur (tot wel 100 jaar), geeft geen giftige stoffen af aan de natuur, is volledig recycleerbaar en is de minst milieubelastende dakbedekking op de markt. Bovendien kunt u EPDM-dakbedekking perfect combineren met een groendak, dakisolatie of zonnepanelen.

Een industrieel EPDM-dak wordt in een mum van tijd gelegd, zonder uw medewerkers of bezoekers te belasten. Is uw industriële of openbare gebouw toe aan een dakrenovatie? Dan kunnen we de EPDM-folie in veel gevallen gewoonweg bovenop de versleten dakbedekking plaatsen. EPDM kan namelijk op tal van ondergronden gelegd worden, van hout over staal tot beton.

Dakbedekking wordt meestal in smalle stroken gelegd op platte daken. Dat is bij EPDM niet het geval. EPDM is een 100% waterdicht materiaal dat steeds in één geheel op industriële daken geplaatst wordt. Dat zorgt voor een compleet naadloze afwerking en vermijdt zwakke plekken en lekkages. Heeft uw industriële dak een hele grote totaaloppervlakte? Dan lijmen we enkele brede, overlappende stukken EPDM aan elkaar met contactlijm.

Naar uw industriële daken wilt u liefst niet te veel omkijken. Bij een industrieel EPDM-dak is dat gelukkig ook helemaal niet nodig. Een jaarlijkse check-up of reiniging volstaat. U dient dan enkel mos, bladeren of vuil te verwijderen, uw dakgoot schoon te maken en de EPDM-folie te controleren op eventuele beschadigingen.

Bekijk onze onderhoudstips

Groendaken zijn momenteel aan een flinke opmars bezig. Geen wonder, want ze bieden heel wat mooie voordelen. Ze verbeteren het binnenklimaat én verhogen de isolatiewaarde en levensduur van uw industriële dak. Bovendien dragen ze bij tot de biodiversiteit in de omgeving. Wilt u ook zo’n groendak bovenop uw pand? EPDM vormt de ideale basis voor deze grasgroene daktuinen aangezien het waterdicht én wortelwerend is.

Ontdek alle voordelen van groendaken

Safety first, zeker in industriële en openbare gebouwen waar soms honderden mensen samenkomen. Bij de installatie van een industrieel EPDM-dak is er gelukkig geen brandgevaar. De naden worden namelijk aan elkaar verbonden met contactlijm, niet met een brander.

RESITRIX en Firestone: duurzame afdichting voor platte industriële daken

Duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid staan centraal bij DAK EPDM. Daarom werken we uitsluitend met RESITRIX en Firestone EPDM-dakbedekking.

RESITRIX

RESITRIX EPDM-dakbedekking kenmerkt zich door een gewapende EPDM-toplaag én een hoogpolymeer SBS-onderlaag. Deze meesterlijke combinatie geeft de dakbekleding een dimensionele stabiliteit, hoge inscheurweerstand en ongekende elasticiteit. Bovendien voldoet RESITRIX EPDM-dakbedekking aan alle nodige vereisten op vlak van brandveiligheid en kwaliteit. De EPDM-dakbekleding van dit merk behoort zowel tot klasse Broof(t1) als klasse A1 en heeft een doorlopende EUtgb-technische goedkeuring.

Industriële EPDM daken

Firestone

Firestone EPDM-dakbedekking is geschikt voor zowel commerciële, industriële als residentiële gebouwen. Dit merk biedt RubberGard, RubberGard SA en RubberCover EPDM-dakbedekkingssystemen aan die overtuigen met hun excellente eigenschappen: uitzonderlijke flexibiliteit (kan uitgerekt worden tot meer dan 300%), wortelwerendheid (geslaagd voor de NEN-EN 1394-test), duurzaamheid en milieuvriendelijkheid (ISO 14001-certificering ontvangen). Met de dakbedekking van Firestone bent u helemaal klaar voor de toekomst.

Industriële EPDM daken
Industriële EPDM daken
Industriële EPDM daken

Laat uw industriële dak isoleren en dichten door DAK EPDM

Industriële daken hebben vaak een aanzienlijke totaaloppervlakte. Onze ervaren dakwerkers in West- en Oost-Vlaanderen laten zich echter door geen enkele uitdaging afschrikken. Hoe groot uw industriële dak ook mag zijn, onze dakwerkers zorgen voor een vlekkeloze EPDM-plaatsing en -afwerking, volledig volgens uw wensen. Bovendien mag u een scherpe prijs, onberispelijke kwaliteit en snelle service verwachten. Zo gaan we te werk:

  1. Maximaal 3 dagen na uw offerteaanvraag komen we ter plaatse langs om de totale oppervlakte van uw industriële dak te berekenen. We bekijken de situatie in detail en werken een offerte op maat
  2. Is er schade aan uw industriële dak? Dan voeren we eerst een dakherstelling
  3. We leggen een OSB-onderlaag of drukvaste plaat en daarbovenop een dampscherm dat condens van binnen tegenhoudt. Het dampscherm vormt zo een water- en luchtdichte barrière die de dakisolatie beschermt. Bij een dakrenovatie functioneert de versleten dakbedekking als dampscherm.
  4. Onze deskundige plaatsers voorzien nadien dakisolatie van de gerenommeerde merken UNILIN of Recticel Insulation. U kunt kiezen tussen PIR- of PUR-isolatie.
  5. We versnijden uw EPDM-dakbedekking volledig op maat en brengen het in één stuk aan op uw industriële dak. Bij grote dakoppervlaktes werken we met aparte, overlappende stukken EPDM-folie die we aan elkaar lijmen met contactlijm.
  6. We brengen extra versteviging aan op kritieke, zwakke punten en werken uw industriële dak af met een dakrandprofiel. Zo schermen we uw dakranden en gevel af tegen vocht en ongedierte.
  7. Ten slotte kunnen onze dakwerkers ook dakkoepels en/of een groendak installeren op uw industriële dak.
Industriële EPDM daken

Contacteer DAK EPDM voor uw industriële dakwerken

OFFERTE AANVRAGEN