Laat uw platte dak vernieuwen door DAK EPDM

Is uw bitumen-, pvc- of EPDM-dakbedekking volledig kapot of versleten? Volstaat een dakonderhoud of dakherstelling niet meer? Vertrouw op de experten van DAK EPDM om uw platte dak te vernieuwen en te bedekken met EPDM-folie. We werken steeds efficiënt en doelgericht zodat uw dak snel weer de oude (of nieuwe) is.

Dakrenovatie

Wanneer moet uw platte dak vernieuwd worden?

Een dakrenovatie of dakvernieuwing is nog niet meteen aan de orde als u een blaas, scheur of lek spot in uw dakbedekking. Door uw dak goed te onderhouden en meteen te herstellen wanneer nodig, komt u al een heel eind. Een jaarlijks dakonderhoud zorgt er namelijk voor dat u schade en daklekkages tijdig opspoort én behandelt. U vermijdt zo grotere problemen achteraf en verlengt de levensduur van uw dakbedekking aanzienlijk. De onderhouds- en herstellingwerken kunt u zelf uitvoeren óf uitbesteden aan een gekwalificeerde dakwerker.

Dakrenovatie
Dakrenovatie

Blijven de problemen aanslepen? Heeft uw pvc-, bitumen- of EPDM-dakbedekking écht haar beste tijd gekend? Wilt u nieuwe dakisolatie laten plaatsen? Dan is het aangeraden om uw platte dak te vernieuwen. Hiervoor schakelt u best meteen een expert in.

renovatie voor

VOOR

renovatie na

NA

DAK EPDM geeft uw dak een volledige make-over

Zowel particulieren als professionelen vertrouwen reeds 10 jaar op de expertise van DAK EPDM. Onze vakkundige dakwerkers onderhouden, herstellen en vernieuwen platte daken en voorzien daarnaast EPDM-dakbedekking, dakisolatie, dakkoepels en groendaken. We stemmen onze dakwerken in Oost- en West-Vlaanderen volledig af op uw wensen en voeren ze uit met zorg en precisie. Onze professionals staan borg voor een snelle service, correcte communicatie, scherpe prijzen, vlekkeloze afwerking en ongeëvenaarde kwaliteit. Enkel zo bekomen we een duurzaam eindresultaat en dat is uiteindelijk ons grootste streefdoel.

Contacteer DAK EPDM

We vernieuwen uw platte dak altijd met EPDM-dakbedekking van RESITRIX of Firestone. Dit materiaal is namelijk enorm flexibel en bokst probleemloos op tegen zon, ozon, uv-straling en sterke temperatuurschommelingen. EPDM-dakbedekking zal daardoor onder geen enkele omstandigheid scheuren, barsten of smelten. Aangezien het waterdicht en wortelwerend is, vormt het bovendien de perfecte basis voor een groendak of daktuin. EPDM-dakbedekking is daarnaast volledig recycleerbaar en geeft geen giftige stoffen af aan de natuur. En de kers op de taart? EPDM-dakbedekking blijft 50 tot wel 100 jaar glanzen op particuliere of industriële daken. EPDM is momenteel de duurzaamste dakbedekking op de markt en is bijgevolg onmisbaar als we uw platte dak vernieuwen.

Drie dagen na uw offerteaanvraag komen we bij u langs om uw platte of licht hellende dak te inspecteren. We berekenen de totale dakoppervlakte en bepalen welke werken vereist zijn tijdens de dakrenovatie. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Soms is het mogelijk om nieuwe EPDM-dakbedekking over uw oude dakbedekking heen te leggen. Die optie geniet de voorkeur omdat uw platte dak zo vernieuwd wordt op een tijds- én kostenbesparende manier. De oude bitumen- of EPDM-dakbedekking functioneert dan als dampscherm. Deze water- en luchtdichte folie vermijdt dat condensatie van binnenshuis de dakisolatie binnensluipt. De dakisolatie komt namelijk bovenop het dampscherm te liggen. Nadien plaatsen we de nieuwe EPDM-folie op uw dak met contactlijm. We werken het geheel mooi af met dakrandprofielen en extra verstevigingen op kritieke punten. Indien gewenst voorzien we ook nog dakkoepels en/of een groendak. Et voilà, uw platte dak is zo weer vernieuwd!
  2. Is het niet mogelijk om uw oude dakbekleding rechtstreeks te bedekken met EPDM-folie? Dan breken we uw dak volledig uit. Het is wel een stuk arbeidsintensiever om uw platte dak zo te vernieuwen. We verwijderen de afgesleten dakbedekking en bouwen alles volledig opnieuw op: we plaatsen respectievelijk een SBS-onderlaag, dampscherm, dakisolatie en nieuwe EPDM-dakbedekking. We voorzien een verzorgde afwerking met dakrandprofielen en voldoende verstevigingen. Wilt u uw platte dak niet alleen vernieuwen, maar ook een finishing touch geven? Dan kunt u dakkoepels en/of een groendak laten installeren door onze dakwerkers.
Dakrenovatie
Dakrenovatie

Wordt een dakrenovatie beloond met een premie?

Als u uw platte dak laat vernieuwen en isoleren, dan maakt u kans op heel wat verschillende premies en subsidies. We sommen er graag enkele voor u op:

Dakrenovatie

Kan uw platte dak een opknapbeurt gebruiken?

LET’S GET STARTED!